Böcker

Under rubriken "Böcker" finner du de titlar som som finns i lager. Vill du veta mer om en titel klickar du på knappen "Läs mer".


 • Bokomslag till Brita Rothlin-Zachrisson Lyrisk impressionism

  Brita Rothlin-Zachrisson Lyrisk impressionism

  "Inget annat än stor konst", skriver Bo Borg om Brita Rothlin-Zachrissons lyriskt impressionistiska målningar där färger och former löses upp till känsloförtätade koloristiska flöden och bilder förvandlas till skälvande färgtoner, laserande eller tunga, pastösa. Bo Borg analyserar i sin nya bok hennes måleri och tecknar en bakgrund i konstnärens eget liv. Han berättar också om Brita Rothlin-Zachrissons rika och mycket uppskattade porträttmåleri.
  Inbunden, 2019, 240:-
 • Bokomslag till Natten är ljuv

  Natten är ljuv

  Natten är ljuv, som här föreligger i nyöversättning av Olof Zachrisson Rothlin, är Fitzgeralds första roman efter Den store Gatsby. Den anses av många, inklusive författaren själv, vara hans främsta bok. Natten är ljuv utspelar sig i överklassmiljö på Franska rivieran och i Schweiz på 1920-talet men känns med sin skärskådning av rikedomens inverkan på individ och samhälle påfallande modern också i vår egen globala tid. Den räknas som ett av den amerikanska litteraturens mest betydande verk.
  Inbunden, 2017, 230:-
 • Bokomslag till Moderna läkarnoveller – på skämt och allvar

  Moderna läkarnoveller – på skämt och allvar

  Tolv skönlitterära författare har skrivit var sin läkarnovell efter en inbjudan av Yngre danska läkares förening. Bl.a. bidrar Pia Juhl med en historia om en känslokall gynekolog, och Anne-Maria Vedsø Olesen – själv läkare – med en våldsam kärlekshistoria i obduktionssalarna.
  Storpocket, 2011, 93:-
 • Bokomslag till BAISE-MOI

  BAISE-MOI

  Virginie Despentes klassiska roman om två unga kvinnor som för att hämnas på samhället beger sig ut på en hektisk mördarturné genom Frankrike. BAISE–MOI skriver in sig i den feministiska traditionen som en "roman noir", grym och rabiat i sina våld- och sexscener, frenetisk och filmatisk i sitt språk.
  Kartonnage, 2008, 190:-
 • Bokomslag till RATS

  RATS

  Överraskande och insiktsfull. Rolig, ibland motbjudande men hela tiden oemotståndlig. Rats är en redogörelse för ett år tillbringat bland råttor i en sopbemängd gränd på nedre Manhattan i New York.
  Kartonnage, 2007, 140:-
 • Bokomslag till Den galna änkan

  Den galna änkan

  "Ett vilt fruntimmer. Blont, supande, våldsamt." Oliver Hilmes biografi över Alma Mahler-Werfel (1879-1964) avslöjar helt nya sidor hos en av 1900-talets mest intressanta kvinnor.
  Inbunden, 2007, 230:-
 • Bokomslag till BARN, DJUR & NATUR

  BARN, DJUR & NATUR

  Barn, djur och natur är en bok om hur barns natursyn förändras med stigande ålder. Författaren kommer också med förslag till naturaktiviteter för barnen i de olika åldrana.
  Kartonnage, 2007, 235:-
 • Bokomslag till Skånemästaren - med Roger Eriksson

  Skånemästaren - med Roger Eriksson

  Skånemästaren är en frågebok som bygger på Roger Erikssons populära radioprogram Skånemästaren. Redaktören Joakim Vasiliadis har samlat ihop de klurigaste frågorna från 23 ämnesområden och Roger Eriksson har skrivit en inledande krönika till vart och ett av dem.
  Kartonnage, 2006, 155:-
 • Bokomslag till När jag levde i modern tid

  När jag levde i modern tid

  En prisbelönt roman om en ung brittisk judinna som efter andra världskriget utvandrar till Palestina och är med om staten Israels födelse.
  Inbunden, 2004, 225:-
 • Bokomslag till Nazisternas kvinnor

  Nazisternas kvinnor

  Första delen av Anna Maria Sigmunds lovprisade serie kortbiografier om de ledande kvinnorna i Tredje riket.
  Inbunden, 2004, 215:- (pocket 40:-)
 • Bokomslag till Nazisternas kvinnor III

  Nazisternas kvinnor III

  Tredje och sista delen av Anna Maria Sigmunds serie om nazisternas kvinnor innehåller sex nya levnadsteckningar, bl. a. över Zarah Leander och Annelies Ribbentrop.
  Inbunden, 2004, 215:-
 • Bokomslag till Nazisternas kvinnor II

  Nazisternas kvinnor II

  I andra delen av Anna Maria Sigmunds serie Nazisternas kvinnor återfinns biografier över Gerda Borman, Unity Mitford, Hanna Reitsch, Lina Heidrich, Karolina Rascher och Winifred Wagner.
  Inbunden, 2002, 218:- (pocket 40:-)
 • Bokomslag till Evas kusin

  Evas kusin

  En skrämmande skildring av Eva Brauns och hennes kusins vistelse på nazisternas Obersaltzberg under andra världskrigets krigets slutskede. Roman.
  Inbunden, 2002, 214:- (pocket 40:-)
 • Bokomslag till Att krama ett träd - och lära känna det

  Att krama ett träd - och lära känna det

  I "Att krama ett träd - och lära känna det" visar Karin Lagerholm hur man kan använda våra svenska träd i det pedagogiska arbetet med barn.
  Kartonnage, 2000, 196:-
 • Bokomslag till Bara för killar

  Bara för killar

  BARA FÖR KILLAR är är boken om pojkar för pojkar. Den handlar om allt det du måste känna till när du håller på att bli vuxen.
  Kartonnage, 2000, 145:-
 • Bokomslag till Flickorna och pojkarna

  Flickorna och pojkarna

  I "Flickorna och pojkarna – nio samtal om könets betydelse samtalar Bertill Nordahl med fem kvinnor och fyra män om vad könet betyder för ett barns uppväxt, utveckling och inlärningsförmåga.
  Kartonnage, 2000, 160:-
 • Bokomslag till Jakob, sexton år

  Jakob, sexton år

  Jakob, sexton år, handlar om tre heta vårmånader i niondeklassaren Jakobs liv. Den är skriven för killar som är för gamla för pojkböcker men tycker att vuxenböcker är för jobbiga att läsa och svåra att känna igen sig i.
  Kartonnage, 2000, 85:-
 • Bokomslag till Stackars barn

  Stackars barn

  Stackars barn handlar om att barnen idag är på väg att berövas sin barndom och alltför tidigt pressas in i en vuxenvärld som stressar och förvirrar dem.
  Kartonnage, 2000, 140:-
 • Bokomslag till Uppgörelsen: en nynazist hoppar av

  Uppgörelsen: en nynazist hoppar av

  En av Tysklands mest framträdande nynazister, Ingo Hasselbach ger här en autentisk rapport om nynazismen i Tyskland och berättar både om skälen till att han blev nynazist och orsakerna till att han sedemera tog avstånd från den nynazistiska rörelsen.
  Kartonnage, 2000, 115:-
 • Bokomslag till Kulturella världar

  Kulturella världar

  Kulturella världar är en aktuell bok om kultur och kulturkonflikter i det moderna Europa.
  Kartonnage, 2000, 150:-
 • Bokomslag till Hankön i skolan

  Hankön i skolan

  Hur trivs pojkarna och de manliga lärarna i grundskolan? Det har Bertill Nordahl undersökt och svaret är inte särskilt uppmuntrande.
  Kartonnage, 2000, 110:-
 • Bokomslag till Vilse i damdjungeln

  Vilse i damdjungeln

  En bok om de problem som frånvaron av manliga förebilder ger pojkarna och flickorna inom förskola och fritidsverksamhet.
  Kartonnage, 2000, 110:-
 • Bokomslag till Par i hjärter

  Par i hjärter

  PAR I HJÄRTER är en bok om mannens och kvinnans olika sätt att förhålla sig till tillvaron och vad detta betyder i ett parförhållande eller äktenskap.
  Kartonnage, 2000, 140:-