Böcker - BAISE-MOI
Pris
190:-
ISBN
91-88800-22-9
ISBN
9789188800220
Språk
Svenska
Utgivning
2008 september
Format
Bandtyp
Kartonnage
Sidor
268

BAISE-MOI

Bokomslag till BAISE-MOI

Virginie Despentes klassiska roman om två unga kvinnor som för att hämnas på samhället beger sig ut på en hektisk mördarturné genom Frankrike. BAISE–MOI skriver in sig i den feministiska traditionen som en "roman noir", grym och rabiat i sina våld- och sexscener, frenetisk och filmatisk i sitt språk.

MANU OCH NADINE lever var för sig ett hårt liv bland småkriminella och socialt utstötta i Paris förorter. De klarar sig genom att sälja sex, den ena som prostituerad och den andra som aktör i enstaka porrfilmer. Misshandel, våldtäkter och mord hör till vardagen. När de av en tillfällighet möts på en järnvägsstation har båda två fått nog. De har tröttnat på att vara ständiga förlorare och social outcasts.
För att hämnas på samhället beger Manu och Nadine sig ut på en hektisk mördarturné runt Frankrike. Det blir en resa kantad av sprit, sex och död. De plockar upp män som de förför och sedan tar livet av. De rånar butiker och dödar alla som kommer i deras väg. De bryter mot samhällets samtliga regler och känner sig för första gången i livet riktigt fria. Tillsammans är de oövervinneliga, trots att de inte har en chans.

Läs ett utdrag