Författare - Bertill Nordahl

Bertill Nordahl

Bertill Nordahl är en av Skandinaviens mest uppmärksammade genusdebattörer, och har skrivit en rad mycket uppmärksammade böcker om flickorna och pojkarnas situation i skolan.


 • Bokomslag till Bara för killar

  Bara för killar

  BARA FÖR KILLAR är är boken om pojkar för pojkar. Den handlar om allt det du måste känna till när du håller på att bli vuxen.
  Kartonnage, 2000, 145:-
 • Bokomslag till Flickorna och pojkarna

  Flickorna och pojkarna

  I "Flickorna och pojkarna – nio samtal om könets betydelse samtalar Bertill Nordahl med fem kvinnor och fyra män om vad könet betyder för ett barns uppväxt, utveckling och inlärningsförmåga.
  Kartonnage, 2000, 160:-
 • Bokomslag till Jakob, sexton år

  Jakob, sexton år

  Jakob, sexton år, handlar om tre heta vårmånader i niondeklassaren Jakobs liv. Den är skriven för killar som är för gamla för pojkböcker men tycker att vuxenböcker är för jobbiga att läsa och svåra att känna igen sig i.
  Kartonnage, 2000, 85:-
 • Bokomslag till Hankön i skolan

  Hankön i skolan

  Hur trivs pojkarna och de manliga lärarna i grundskolan? Det har Bertill Nordahl undersökt och svaret är inte särskilt uppmuntrande.
  Kartonnage, 2000, 110:-
 • Bokomslag till Vilse i damdjungeln

  Vilse i damdjungeln

  En bok om de problem som frånvaron av manliga förebilder ger pojkarna och flickorna inom förskola och fritidsverksamhet.
  Kartonnage, 2000, 110:-
 • Bokomslag till Par i hjärter

  Par i hjärter

  PAR I HJÄRTER är en bok om mannens och kvinnans olika sätt att förhålla sig till tillvaron och vad detta betyder i ett parförhållande eller äktenskap.
  Kartonnage, 2000, 140:-