Tiedlund Förlag

Jakob, sexton år

Bertill Nordahl

Jakob, sexton år, handlar om tre heta vårmånader i niondeklassaren Jakobs liv. Den är skriven för killar som är för gamla för pojkböcker men tycker att vuxenböcker är för jobbiga att läsa och svåra att känna igen sig i.

Jakob, sexton år är skriven för killar som är för gamla för pojkböcker men tycker att vuxenböcker är för jobbiga att läsa och svåra att känna igen sig i. Den handlar om tre heta vårmånader i niondeklassaren Jakobs liv då han tränar friidrott, blir ovän med sin bästis om en flicka, mobbas och upptäcker att föräldrar är som alla andra människor. Gradvis börjar han förstå vad livet egentligen går ut på.
Jakob, sexton år, är skriven på ett manligt språk tillägnat alla de pojkar som håller på att bli män: syntaxen är rak och enkel, meningarna korta och pregnanta, dialogen riklig. 182 s.

Recensioner:
"För många av mina elever är Jakob, sexton år den första bok de orkat ta sig igenom."
Birgitta Hjalmarsson, speciallärare i Lund
"Ett markant manligt perspektiv präglar skildringen… Jakob berättar öppet och trovärdigt om sina bekymmer och glädjeämnen i jag-form och kärleksskildringarna andas en naturlig och lustfylld sensualism som kan få vilken pojke som helst att längta efter att göra egna erfarenheter." – Bibliotekstjänst

« Hankön i skolan  |  Vilse i damdjungeln »

Jakob, sexton år av Bertill Nordahl

Köp Jakob, sexton år

Pris:
105 :-

ISBN:
91-888000-02-4

ISBN:
97891-88800022

Språk:
Svenska

Org språk:
Danska

Utgivning:
2000 mars

Format:
135x210

Bandtyp:
Kartonnage

Sidor:
182

Lagerstatus:
Finns i lager

Länkar:

Recensioner av "Jakob, sexton år"

Lägg till på MySpace
Lägg till på Facebook
Lägg till på del.icio.us

Bloggat om "Jakob, sexton år"

SÖK

titel, författare, eller ISBN

KUNDVAGN

Gå till kassan

AKTUELLT