Tiedlund Förlag

Hankön i skolan

Bertill Nordahl

Hur trivs pojkarna och de manliga lärarna i grundskolan? Det har Bertill Nordahl undersökt och svaret är inte särskilt uppmuntrande.

Hur trivs pojkarna och de manliga lärarna i grundskolan. Det har Bertill Nordahl undersökt och svaret är inte särskilt uppmuntrande. Grundskolan bygger på kvinnliga värderingar och den absoluta majoriteten av lärarna är kvinnor som inte är särskilt positivt inställda till de pratiga, smutsiga och skräninga pojkarna.
Ja, många kvinnliga lärare förhåller sig till pojkarna på samma sätt som många människor förhåller sig till våldet i samhället: Det som krävs är fler poliser på gatorna - om pojkarna bara trycks till ännu mer så går det nog.
Det står inte så mycker bättre till med de manliga lärarna. De har ett lågstatusjobb med dålig lön där de blir så översköljda av kvinnliga värderingar att det går ut över deras maskulinitet. De lägger sig till med ett sätt att vara som överenstämmer med det som accepteras i miljön - de blir "hängpickar".
Bertill Nordahl avslutar boken med förslag till hur den manlige läraren skall kunna bli mindre osynlig, undflyende och ointressant. Han pekar också på hur man skall kunna skapa bättre utbildningsmöjligheter för pojkarna. Illustrerad. 104 s.

Recensioner:
"En bra och läsvärd bok." - Skolledningsnytt
"Sällan har en bok blivit så uppmärksammade av vår läsekrets" - Skolvärlden
"Måtte denna lilla hundrasidiga bok bli läst och diskuterad… av alla dem som tycker att det är fel att små pojkar aldrig blir vuxna män, riktiga karlar… som kan lösa konflikter på annat sätt än med knytnävar, sparkar och skjutvapen." - Socialstyrelsens tidning

« Flickorna och pojkarna  |  Jakob, sexton år »

Hankön i skolan av Bertill Nordahl

Köp Hankön i skolan

Pris:
110 :-

ISBN:
91-888000-04-0

ISBN:
9789188800046

Språk:
Svenska

Org språk:
Danska

Serie:
Del 1 av 3 i Bertill Nordahls böcker om pojkarna och flickorna i skolans värld.

Utgivning:
2000 mars

Format:
115x218

Bandtyp:
Kartonnage

Sidor:
104

Lagerstatus:
Finns i lager

Länkar:

Recensioner av "Hankön i skolan"

Lägg till på MySpace
Lägg till på Facebook
Lägg till på del.icio.us

Bloggat om "Hankön i skolan"

SÖK

titel, författare, eller ISBN

KUNDVAGN

Gå till kassan

AKTUELLT