Tiedlund Förlag

RATS

Robert Sullivan

Överraskande och insiktsfull. Rolig, ibland motbjudande men hela tiden oemotståndlig. Rats är en redogörelse för ett år tillbringat bland råttor i en sopbemängd gränd på nedre Manhattan i New York.

Robert Sullivan - oförvägen journalist, nyfiken författare, storstadsbo - studerade råttbefolkningen i New York City och upptäckte en värld som nästan ingen hört talas om. Sullivan tillbringade fyra årstider utrustad med anteckningsbok och mörkerseende kikare på jakt efter den stadsboende brunnråttans själ. Han träffade skadedjurutrotare, sopåkare och stadsdelsaktivister som alla spelar en viktig roll i det uråldriga kriget mellan råtta och människa. Han fick kännedom om 1800-talets råttkampsarenor och den råttburna pestens härjningar i USA. Han retse till ett bisarrt toppmöte för råttexperter. ("Den dåliga nyheten är att råttorna kommer att vinna kriget mot oss männsikor. Den goda är att det ger oss skadedjurutrotare en massa bra arbetstillfällen.") Och han upptäckte att råttans liv på mänga sätt är en avspegling av människans liv. 252 s.

Recensioner:
"En sällsynt stimulerande läsning... hör till de böcker jag lovar mig själv att aldrig göra mig av med." - Åsa Linderborg i Aftonbladet
"Lika lärorik som roande" - DN
"Jag läser med förtjusning Robert Sullivans reportagebok "RATS" - Jonas Thente, DN:s nätupplaga
"Mer underhållande än man kan föreställa sig" - New York Times

Läs ett utdrag Läs ett utdrag

« Nazisternas kvinnor  |  Natten är ljuv »

RATS av Robert Sullivan

Köp RATS

Pris:
145 :-

ISBN:
91-88800-21-0

ISBN:
9789188800213

Språk:
Svenska

Org språk:
Engelska

Utgivning:
2007 april

Format:
135x210

Bandtyp:
Kartonnage

Lagerstatus:
Finns i lager

Länkar:

Recensioner av "RATS"

Lägg till på MySpace
Lägg till på Facebook
Lägg till på del.icio.us

Bloggat om "RATS"

SÖK

titel, författare, eller ISBN

KUNDVAGN

Gå till kassan

AKTUELLT