Tiedlund Förlag
Välkommen till vår hemsida. Här får du veta mer om vår senaste utgivning och kan också köpa de böcker du är intresserad av till förmånliga priser. Varje månad hittar du under rubriken "Månadens erbjudande" en utvald bok till extra förmånligt pris. Vill du veta mer om våra författare hittar du fakta under fliken "författare", och vill du ladda ner högupplösta bokomslag går du till fliken "bokomslag". Om du själv har ett manus som du vill ha bedömt hittar du vår manusadress under fliken "manus".

Nya böcker

Brita Rothlin-Zachrisson Lyrisk impressionism

Brita Rothlin-Zachrisson Lyrisk impressionism

Bo Borg

"Inget annat än stor konst", skriver Bo Borg om Brita Rothlin-Zachrissons lyriskt impressionistiska målningar där färger och former löses upp till känsloförtätade koloristiska flöden och bilder förvandlas till skälvande färgtoner, laserande eller tunga, pastösa. Bo Borg analyserar i sin nya bok hennes måleri och tecknar en bakgrund i konstnärens eget liv. Han berättar också om Brita Rothlin-Zachrissons rika och mycket uppskattade porträttmåleri.

Natten är ljuv

Natten är ljuv

Francis Scott Key Fitzgerald

Natten är ljuv, som här föreligger i nyöversättning av Olof Zachrisson Rothlin, är Fitzgeralds första roman efter Den store Gatsby. Den anses av många, inklusive författaren själv, vara hans främsta bok. Natten är ljuv utspelar sig i överklassmiljö på Franska rivieran och i Schweiz på 1920-talet men känns med sin skärskådning av rikedomens inverkan på individ och samhälle påfallande modern också i vår egen globala tid. Den räknas som ett av den amerikanska litteraturens mest betydande verk.

Spännande kvinnoöden

BAISE-MOI

BAISE-MOI

Virginie Despentes

Virginie Despentes klassiska roman om två unga kvinnor som för att hämnas på samhället beger sig ut på en hektisk mördarturné genom Frankrike. BAISE–MOI skriver in sig i den feministiska traditionen som en "roman noir", grym och rabiat i sina våld- och sexscener, frenetisk och filmatisk i sitt språk.Den galna änkan

Den galna änkan

Oliver Hilmes

"Ett vilt fruntimmer. Blont, supande, våldsamt." Oliver Hilmes biografi över Alma Mahler-Werfel (1879-1964) avslöjar helt nya sidor hos en av 1900-talets mest intressanta kvinnor.Pedagogik

Att krama ett träd - och lära känna det

Att krama ett träd - och lära känna det

Karin Lagerholm

I "Att krama ett träd - och lära känna det" visar Karin Lagerholm hur man kan använda våra svenska träd i det pedagogiska arbetet med barn.

BARN, DJUR & NATUR

BARN, DJUR & NATUR

Bent Leicht Madsen

Barn, djur och natur är en bok om hur barns natursyn förändras med stigande ålder. Författaren kommer också med förslag till naturaktiviteter för barnen i de olika åldrana.

SÖK

titel, författare, eller ISBN

KUNDVAGN

Gå till kassan

AKTUELLT